ponedeljek, 2. julij 2012

NOVI FOSILI

BREŽICE MOJE MESTO, SOBOTA 30. 06. 2012 
Prvi koncert NOVIH FOSILOV po smrtni Nenada Šarića

NOVI FOSILI -  je hrvaški pop bend, eden izmed najbolj priljubljenih glasbenih dejanj v nekdanji Jugoslaviji.
Skupina je nastala v Zagrebu leta 1969. Njihov prvi uspeh  je prišel leta 1976, ko je skladatelj Rajko Dujmić pridružil bend. Istega leta so NOVI FOSILI igral v Splitu na festivalu, kjer je njihova skladba "Diridonda" kmalu postala hit po vsej državi. Naslednji albumi so se prodali  v nekaj  milijonih izvodov in podal številne uspešnice, ki so še vedno predvajane na radii na Hrvaškem dan danes. Prvo pevko skupine  Đurđica Barlović, je leta 1984 nadomesti z Sanja Doležal. Moški  vokalistki so bili Vladimir Kočiš Zec in Rajko Dujmić.
Nekatere od njihovih hitov: "Za Dobri Stara vremena ", "Milena", "Sanjaj me"  in mnogi drugi. Skupina je predstavljala Jugoslavijo na pesemi Evrovizije 1987. Z njihovo pesemijo "Ja sam za ples"  so dosegli četrto mesto.

Po razpadu nekdanje Jugoslavije, je bila skupina razpuščena in nato ponovno zbrana, vendar brez Doležal in Zec. Ta je bila ponovno razpuščena leta 2001. Člani najbolj nepozabne sestave skupine so se  zbrali v letu 2005 in ponovno oživeli skupino in še vedno delajo skupaj.

Maja 2012 je za posledicami možganske kapi je umrl Nenad Šarić, bobnar Novih fosilov in mož Sanje Doležal.

V 65. letu starosti je v bolnišnici v Karlovcu umrl Nenad Šarić, bobnar legendarne skupine Novi fosiliin mož pevke Sanje Doležal.



 Sanja Doležal in Marinko Colnago




 Sanja Doležal
 Rajko Dujmić





 Vladimir Kočiš Zec




 Marinko Colnago



























































 
  
 med pesmijo, ki je bila posvečena pokojnim čalnov skupine




0 komentarji:

Objavite komentar