sreda, 3. avgust 2011

PLAVI ORKESTAR

TERME ČATEŽ 04.06.2011

Plavi orkestar je pop rock glasbena skupina iz Sarajeva. Po ustanovitvi v zgodnjih osemdesetih letih je skupina izdala 8 albumov s številnimi hiti in se uveljavila kot ena pomembnejših soustvarjalk tako sarajevske urbane kulture kot jugoslovanske rock glasbene scene. Skupina se je razvila v obdobju sarajevskega gibanja New Primitives, a naj bi ohranila svojo identiteto in glasbeni stil. Hiti skupine iz osemdesetih in devetdesetih let je tudi danes mogoče slišati na radijih vseh držav nekdanje Jugoslavije.
Plavi orkestar je do danes izdal 8 albumov, prodal 5 milijonov plošč in odigral več kot 3500 koncertov po evropskih državah in predvsem jugoslovanskem prostoru. Prvi nastop v Sloveniji је bil na festivalu Novi rock v osemdesetih letih, zadnji večji pa leta 1999, medtem ko se je skupina po daljšem premoru aktivnosti zopet pojavila na klubskem koncertu v Ljubljani leta 2009. V Sloveniji si je koncerte skupine ogledalo skupno več kot milijon gledalcev.
Ustanovitelj in protagonist skupine je Saša Lošić, danes priznan kot pisec filmske glasbe, med drugim za vse tri najbolj gledane slovenske filme: Outsider, Kajmak in marmelada in Petelinji zajtrk.
























 zvezda večera...kaj ti delajo določene substance :)))





0 komentarji:

Objavite komentar